خبر گزاری فارس: کیومرث کاتوزی گفت: نیازمندی طرفهای غربی برای این مذاکرات بیشتر جنبه اقتصادی دارد و کلیت رفتارشناسی غرب بر اساس منافع اقتصادی است و اصولا نگاه سیاسی غرب به خاورمیانه جنبه اقتصادی دارد.
کیومرث کاتوزی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس با اشاره به توافقات گروه 1+5 در استانبول و بدقولیهای آمریکا، انگلیس و فرانسه در این گروه در ارتباط با چگونگی روند مذاکرات بغداد اظهار داشت: ایران و طرفهای غربی بر اساس منافع مشترک در اجلاس بغداد حضور خواهند یافت و این منافع مشترک میتواند به عنوان پایههای امتیازاتی دوجانبه محسوب شود.
وی افزود: قرارگیری حصول منافع مشترک در این اجلاس قطع یقین روند مذاکرات را به خودی خود پیش خواهد برد و ضرورت ایجاب میکند تا از پیش داوری در خصوص این موضوع خودداری کنیم.
تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به موضع ایران در مذاکرات 1+5 بغداد خاطرنشان کرد: آنچه مربوط به طرف ایرانی است، حضور صادقانه در این مذاکرات است و نکته مهمتر حمایت ارکان عالی نظام از هیئت مذاکرهکننده ایرانی و تصمیمات آن است.
* قطعا آقای اوباما به این نکته واقف است که حل و فصل صلحآمیز مناقشات هستهای ایران امتیاز بزرگی برای انتخابات پیش روی وی خواهد بود
کاتوزی در پاسخ به اینکه موقعیت آتی اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تا چه حد در گرو مذاکرات 1+5 بغداد است، تصریح کرد: قطعا آقای اوباما به این نکته واقف است که حل و فصل صلحآمیز مناقشات هستهای ایران امتیاز بزرگی برای انتخابات پیش روی وی خواهد بود و از طرفی کاهش تنشهای سیاسی در منطقه خاورمیانه باعث میشود تا استراتژی اقتصادی اوباما مبنی بر کاهش نیروهای نظامی در منطقه تحقق پیدا کند، بنابراین اگر مذاکرات با عزم جدی دوطرف همراه شود، میتواند نتایج قابل قبولی برای دو طرف داشته باشد.
وی در خصوص مواضع نابرابر اعضای 1+5 در برابر ایران اضافه کرد: روشن است که این کشورها در برابر ایران مواضع یکسانی ندارند، چراکه چین، روسیه، آمریکا و کشورهای غربی اروپایی هر کدام منافع مشخصی دارند و این منافع به کلیت خاورمیانه و فضای سیاسی آتی آن مربوط میشود.
* ایران شاه کلید تحولات آتی خاورمیانه است
این تحلیلگر مسائلی سیاسی ادامه داد: در واقع مذاکرات بغداد مذاکره در خصوص آینده خاورمیانه است و ایران شاه کلید تحولات آتی در این منطقه محسوب میشود، بنابراین باید در این مذاکرات این نکته برای طرفهای مذاکرهکننده روشن شود که رابطه احترامآمیز ایران با هر یک از کشورهای 5+1 نافی ارتباط احترامآمیز دوجانبه با دیگر کشورها نیست و ایران ظرفیت همکاری دوجانبه با هر یک از کشورهای مذاکره کننده به صورت جداگانه را دارد.
* غرب به خاطر مسائل اقتصادی به مذاکره با ایران نیاز دارد
کاتوزی با بیان اینکه طرفهای غربی نیازمند مذاکره با ایران در قالب 1+5 هستند، بیان داشت: نیازمندی طرفهای غربی برای این مذاکرات بیشتر جنبه اقتصادی دارد و کلیت رفتارشناسی غرب بر اساس منافع اقتصادی است و اصولا نگاه سیاسی غرب به خاورمیانه جنبه اقتصادی دارد.
وی افزود: حقوق بشر و دموکراسی، مادامی که تأمینکننده منافع اقتصادی غرب باشد، مورد قبول است و امروز هم شاهد آن هستیم که اروپا و آمریکا با بحرانهای اقتصادی زیادی روبهرو هستند و بخشی از آن هم ناشی از بیثباتی سیاسی در خاورمیانه است این این مسئله مهر تأییدی بر ضرورت نیازمندی این مذاکرات است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی بزرگترین برگ برنده ایران در مذاکرات بغداد را ثبات سیاسی کشور عنوان کرد و گفت: از طرفی ارتباط عمیق و ریشهدار ایران با عراق و افغانستان و نیز ارتباط همزمان با ترکیه و سوریه و دیگر کشورهای منطقه و نزدیکی ایران به چین و روسیه معادلاتی را به وجود آورده است که آمریکا و غرب ناگزیر به مذاکره جدی با ایران است.
* غربی ها می دانند که مذاکرات ایران با آنها مخالفان فراوانی دارد
کاتوزی در خصوص چگونگی رفتار غربیها در اجلاس بغداد خاطرنشان کرد: طرفهای غربی در این اجلاس باید رفتاری عملی مبنی بر تلاش برای حل مسائل فیمابین از خود بروز دهند، چراکه افکار عمومی کشور ما برای ادامه این مذاکرات نیازمند این اقدام عملی است و خود غربیها بهتر میدانند که این مذاکرات مخالفان فراوانی دارد.
وی در خصوص فرآیند مذاکرات از سال 2003 تاکنون تصریح کرد: در دورههایی اشتباهاتی در خصوص این مذاکرات وجود داشته که شاید ناشی از شرایط زمانی و مکانی بوده است اما قاطعانه میتوان گفت که در حال حاضر در بهترین شرایط زمانی و مکانی قرار داریم.
این تحلیلگر مسائل سیاسی در خصوص فتوای مقام معظم رهبری در زمینه عدم ساخت تسلیحات هستهای یادآور شد: فتوای رهبر معظم انقلاب مبتنی بر آموزههای دینی و قرآنی است و دستگاههای اطلاعاتی غرب بهتر از هر کسی میدانند که ایران به دنبال سلاح هستهای نیست، چراکه کشور ما خود بزرگترین قربانی سلاحهای غیرمتعارف در زمان جنگ با صدام است اما پیشرفت در همه زمینههای علمی و فناوری را حق مشروع خود میداند.
* مذاکرات باید نتایج عملی داشته باشد
کاتوزی در خصوص اینکه مذاکره برای مذاکره است یا در مذاکره باید دنبال راه حل بود، ادامه داد: مذاکره برای پایان تنشهای فیمابین و رفع کامل تحریمها و از سرگیری فعالیتهای اقتصادی دوجانبه است و با این هدف مذاکرات پیش رو باید نتایج عملی داشته باشد.
وی در پایان گفت: رفع تحریمهای مالی و نفتی در مذاکرات بغداد میتواند به عنوان اولین قدم مثبت لحاظ شود، یعنی در پایان این مذاکرات افکار عمومی ایران به چیزی فراتر از لبخند ملیح خانم اشتون و ادامه مذاکرات نیاز دارد.
خبرگزاری فارس: یک کارشناس مسائل سیاسی گفت: امیدواریم در مجلس نهم شاهد اتفاقاتی که در مجلس هشتم رخ داد نباشیم و مجلس نهم پیام رهبری را برای مبارزه با مفاسد اقتصادی درک کند.
کیومرث کاتوزی در گفتوگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس با بیان اینکه پیام حضور مردم در انتخابات لبیک گفتن به خواسته رهبری بود گفت: مردم در این انتخابات به اصولگرایی منهای اختلاف رأی داده و نمایندگان خود را عمدتاً از دو لیست جبهه متحداصولگرایی و جبهه پایداری به طور مشترک انتخاب کردند.
وی ادامه داد: این اقدام مردم، پیام خوبی برای آن دسته از افرادی بود که به دنبال اختلافافکنی در بین اصولگرایان بودند و مردم با این اقدام خود نشان دادند که به آرمان اصولگرایی وفادار هستند.
کاتوزی اظهار داشت: امیدواریم عدهای که به واسطه اختلاف بعد از انتخابات ریاست جمهوری در سال 88 از قافله انقلاب جا ماندند پیام مردم را درک کرده و به دامان انقلاب باز گردند.
این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: حضور گسترده مردم در مرحله دوم انتخابات پشتوانه خوبی برای مذاکرات پیش روی در بغداد با گروه 5+1 خواهد بود و طرف مذاکرهکننده نیز باید پیام حضور در صحنه ملت ایران را درک کرده و در تصمیمات خود تجدیدنظر کند.
وی در ادامه تصریح کرد: امیدوارم در مجلس نهم شاهد اتفاقاتی که در مجلس هشتم رخ داد نباشیم و مجلس نهم به آرمانهای امام و نظام پایبندی بیشتری داشته و پیام رهبری را در مورد مبارزه با مفاسد اقتصادی درک کند.
چرا اصلاح طلبان باید به بازسازی سیاسی خود فکر کنند؟
حوادث سالیان اخیر باعث گردید تا کدورت ها و شرایط خاصی را بر عرصه سیاسی کشور و فضای اجتماعی آن تحمیل کند اصول گرایی که خود را در تقابل با اصلاحات دهه هفتاد تعریف کرده بود وگفتمان خود را از نفی کنش های اجتماعی وسیاسی جبهه رقیب حیات داده بود از درون خود پدیده ای به نام محمود احمدی نژاد را بیرون دادشعارها و گفتمان محمود احمدی نژاد بدون آن که خود بخواهد و یا هواداران اصول گرایش بخواهند تبلوری از تغییر بود و تغییر در فرهنگ سیاسی روی دوم سکه اصلاحات است هواداران جوان او برای تئوریزه کردن فر هنگ تغییر و باوراندن آن به توده ها ناگریز بودند تا پیکان حمله را متوجه هاشمی رفسنجانی کنند هاشمی خواسته و یا ناخواسته سمبل تثبیت است و هر عنصری که بخواهد با شعار تغییر گفتمان سازی کند باید از این ایستگاه بگذرد!
وعجیب است که حضور پنجاه ساله هاشمی دررینگ سیاست ایران به او آموخته که در برابر حملات منتقدان جوان در گوشه رینگ حالت دفاعی بگیرد و رقبای جوان خود را خسته از تغییر و ضربات پر انرژی و بی هدف و در هیاهوی خام تماشا چیان با ضربه ای سهمگین به زمین افکند
رقبای جوان هاشمی در روی رینگ سیاست و در دقایق آخر بازی و در فضای توهم آلود و دم کرده سالن بازی به هر سوی که مینگرند هاشمی را میبینند و عاقبت در این بازی تکراری سرشان گیج میرود به زمین می افتند و شمارش معکوس داور مسابقه که اینک در چشمان نیمه باز جوانک خام سیاسی چهره هاشمی دارد و در هیاهوی سالن با برانکاردی از روی رینگ منتقل میشوند
شعار تغییر روش ها و سازوکارها همچنان شعار زنده کشور ماست انتخابات اخیر مجلس وتغییر قریب به اتفاق چهره های مجلس گویای آن بود که این خواسته ملی و اصلاح گرایانه همچنان زنده است این پایگاه اجتماعی امروز بستری برای حیات دوباره جریان اصلاحات فراهم آورده است
البته در ادامه این روند چند حالت قابل پیش بینی است:
1-جریان اصلاحات خود را در قالب احزاب خود ساخته سیاسی محصور کرده و با معرفی چهره های جنجالی و گفتمان های خیالی نخبگان روشنفکر این فرصت اجتماعی را به هدر دهد و راهی را برود که دشمنان تغییر میخواهند وارد کردن کهنه کاران سیاسی و عدم شفافیت سیاسی و تعیین اهداف
دور از ذهن این سرمایه اجتماعی را نابود خواهد کرد
2-جریان اصلاحات باید بداند که این سرمایه اجتماعی نه به خاطر بازی خوب آنها بلکه به خاطر بازی افتضاح رقیب حاصل شده است لذا اگر قرار باشد که آنها نیز روش های کسل کننده رقیب را در پیش بگیرند و جنگ قدرت و میز ها را آغاز کنند این بازی به نتیجه نخواهد رسید
3-اصلاح طلبان باید به دولتی فراگیر وملی فکر کنند دولتی که بتواند بخش عمده ای از اصول گرایان و طیف عدالت خواه را پوشش دهدلذا امروز اصلاح طلبان باید بازگشتی به شعارهای عدالت خواهانه دهه شصت و اوایل دهه هفتاد خود داشته باشند اما ضروری است که در دیدگاه اقتصادی خود از مشی سوسیالیستی فاصله بگیرند و عدالت اجتماعی را در اقتصاد فراگیر مردمی جستجو کنند
چنین سیاستی را صرفا مردان اجرایی اصلاحات میتوانند هدایت کنند نه چهره های سیاسی جنجالی و یا آقازادگان اتو کشیده!
امیدواریم که جریان اصلاحات در بازسازی مجدد خود این توصیه ها را جدی بگیرد
تا او چه خواهد...
والسلام
چند صد کیلومتر دورتر در کوچه ای پیچ در پیچ وحیاطی قدیمی با شاه توت خاطرا ت نوجوانی وجوانی ام وشاه نشینی که دیگر نیست روضه فاطمه بر پاست و من امشب چقدر دل تنگ فاطمه ام!
عقده ای در دل دارم که میخواهم آن را فریاد کنم از مظلومیت یک اندیشه و یک هدف به جان آمده ام تقریبا همه هم سن وسالهای ما فاطمه را با شریعتی شناختندبا کتاب تا خورده و کاهی فاطمه فاطمه است!
تکمیل میشود